Начало Проекти Услуги Компютърно обучение Контакти

Оптимизация на сайт

 

В България говорим предимно за Google оптимизация. Какво означава това?

Живеем в период на криза и конкуренцията между фирмите се изостря непрекъснато. Наблюдава се постоянен стремеж у бизнеса към намиране на все по – ефективни решения на разнообразни потребителски проблеми, както и правилното комуникиране на тези решения. Всичко това налага активна дейност в областта на маркетинга. Необходими са хора, които да изследват пазара, тъй като най – важното условие за взимане на каквото и да било управленско решение е провеждането на сериозни изследвания. Получаването на правилна, таргетирана и адекватна информация от Интернет в днешно време е ключов момент в посока предлагане и търсене.

През 2011 специалистите предлагащи оптимизация на сайт работят в особенно неблагоприятна среда, тъй като SEO не е продукт, а услуга, която не се вижда - „Планински вятър”. SEO предлага възможност да се откроим от конкуренцията, да присъстваме в резултатите на търсачките.

Има много фактори, които трябва да се съобразят с роботите на гугъл и начинът им на търсене и извеждане на резултатите.

  • име на домейн
  • мета заглавие на страницата
  • мета ключови думи
  • мета описание на страницата
  • наситеност на ключовата дума или израз в самия текст
  • линкове водещи към сайта (регистрация в портали търсачки)
  • посещение на сайта, времепрестой, нови посещения
  • ..... и др.

Това е процес, който не е еднократен, информацията в сайта трябва да се обновява, за да може гугъл да отчита, че сайта се поддържа и развива.

Оптимизирането за интернет присъствие никога не е било толкова стратегическо, както днес. То се развива и усъвършенства, търсачките продължават да индексират и да увеличават бази данните си с над стотици милиони уеб сайтове. Показването в първите резултати се превърна в необходимост. Интернет потребителите които използват и разчитат на резултатите от търсачките са все повече и повече, и 90% от тях не търсят информация след изтичане на трета страница с резултати.


Актуално

Клиника доктор Цветкова Клиника доктор Цветкова. Една от първите частни стоматологични клиники основана през 1990 година в гр. Варна. ЧЕРНЕВ КЛИМА Чернев клима - климатици, вентилация и отопление. Нат-Консулт БГ ЕООД In Lingua Veritas!